Tubetour 2020 – Kajaani

Teksti: Saija Angerman

Kuva: Kuopion Seinä

Tubetourin 5-vuotisjuhlakiertue saapui Kajaaniin lauantaina 29.2. seitsemän suomalaisen tubettajan voimin. Lavalla nähtiin hauskoja tehtäviä ja erilaisia haasteita, joita tubettajat pääsivät suorittamaan 2000-päisen yleisön edessä. Niko ja Santtu, ILONA, Herbalisti, Mikirotta, ZoneVD, sekä kajaanilaislähtöinen Jennysvoices pistivät parastaan, ja tunnelma Kajaaninhallilla olikin upea.

Suomen Partiolaiset ovat yksi kiertueen pääyhteistyökumppaneista, minkä vuoksi jokaisella kiertuepaikkakunnalla yksi tubettajien suorittamista haasteista on partiolaisten vetämä, ja lisäksi partiolaisilla on oma toiminnallinen esittelypisteensä eikä Kajaani ollut poikkeus.

Kajaanissa tubettajat pääsivät partiolaisten ansioista koettelemaan leukaperiensä liikkuvuutta, kun haasteena oli kajaanilainen perinteinen persikansyönti-haaste, jossa puolikkaan purkkipersikan päälle laitetaan suklaakastiketta ja kermavaahtoa, jonka jälkeen se laitetaan kokonaisena suuhun ja syödään. Haasteen suorittajiksi valikoituivat Mikirotta ja Jennysvoices, ja he onnistuivatkin siinä hienosti, Mikirotan vieden voiton muutamalla sekunnilla.

Haasteen lisäksi Kajaanin Korvenpojilla oli oma esittelypisteensä, josta sai PartioxTubetour-tatuointeja ja tikkareita, sekä pääsi kokeilemaan muun muassa omia trangiankasaustaitojaan. Monet pääsivätkin tutustumaan partioon, ja myös pisteen pitäjillä ja partion lavaohjelman vetäjillä oli hauskaa – erittäin hauska päivä siis!